EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

ПЕРЕДУМОВИ І ФАКТОРИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ АГРОПРОДОВОЛЬЧОЇ СФЕРИ
В. А. Самофатова

Назад

УДК: 330.341.24

В. А. Самофатова

ПЕРЕДУМОВИ І ФАКТОРИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ АГРОПРОДОВОЛЬЧОЇ СФЕРИ

Анотація

У статті розглянуто актуальні питання функціонування і розвитку агропродовольчої сфери України. Проаналізовано фактори, що впливають на сталий розвиток агропродовольчої сфери та виконана їх систематизація. Зауважено, що слід розглядати фактори впливу на сталий розвиток агропродовольчої сфери в їх інтеграційній єдності, взаємовпливі та взаємодії. Доведено, що дослідження і класифікація передумов і факторів сталого розвитку, дозволяє вирішувати та оцінювати реакцію агропродовольчої сфери на вплив окремих факторів та їх інтеграційну дію в цілому. Відмічено, що сталий розвиток агропродовольчої сфери повинен відбуватися на основі інноваційної моделі, переорієнтації на стійке підвищення конкурентоздатності, урахуванні екологічних факторів, поліпшення умов проживання у сільській місцевості. Відзначено, що першочерговим і перспективним завданням є створення кластерів у агропродовольчій сфері.

V. Samofatova

PRECONDITIONS AND FACTORS OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE AGRI-FOOD SPHERE

Summary

The article considers topical issues of functioning and development of agri-food sphere of Ukraine. Analyzed the factors, that influencing sustainable development in the agri-food sphere, and made their systematization. Noted, that should to consider the influence factors on the sustainable development of the agri-food sphere integration in their unity, interrelation and interaction. Proved, that the study and classification of the preconditions and factors of sustainable development, allows to solve and to assess the reaction of the agri-food sphere on the effect of individual factors and their integration actions in general. Noted, that sustainable development of an agri-food sphere should be based on innovative models, refocusing on the sustainable increase of competitiveness, environmental factors, improvement of living conditions in rural areas. Noted, that priority and long-term tasks, is the creation of clusters in the agri-food sphere.

№ 10 2016, стор. 38 - 40

Кількість переглядів: 998

Відомості про авторів

В. А. Самофатова

к. е. н., доцент, докторант кафедри економіки промисловості, Одеська національна академія харчових технологій, м. Одеса

V. Samofatova

Ph.D. in Economics, associate professor, doctoral candidate of Department of industrial economic, Odessa national academy of food technologies, Odesa

Як цитувати статтю

Самофатова В. А. Передумови і фактори сталого розвитку агропродовольчої сфери. Економіка та держава. 2016. № 10. С. 38–40.

Samofatova, V. (2016), “Preconditions and factors of sustainable development of the agri-food sphere”, Ekonomika ta derzhava, vol. 10, pp. 38–40.

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.