ОЦІНКА ВИРОБНИЦТВА ТА СПОЖИВАННЯ НАСЕЛЕННЯМ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА
В. В. Лаврук
УДК: 311.213.3:338.439.63
В. В. Лаврук
ОЦІНКА ВИРОБНИЦТВА ТА СПОЖИВАННЯ НАСЕЛЕННЯМ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА
Анотація
Акцентується увага на важливості використання високопоживної продукції тваринництва у раціонах харчування населення та формуванні продовольчої безпеки країни. Вказано на необхідність збільшення обсягів виробництва різних видів продукції тваринництва, які спрямовуються на задоволення потреб населення. Проведено оцінку стану обсягів виробництва і споживання основної продовольчої продукції та здійснено порівняння фактичних рівнів споживання з рекомендованими нормами. Встановлено, що збільшення виробництва тваринницької продукції повинно відбуватися шляхом нарощування поголів'я сільськогосподарських тварин і підвищення їхньої продуктивності за рахунок проведення модернізації виробничих процесів, покращення утримання і організації повноцінної годівлі. Вказано, що упровадження індустріальних технологій є основою для підвищення якості продукції, результативності праці, виробничої діяльності та подальшого стабільного розвитку тваринницьких підприємств. Запропоновано основні напрями збільшення обсягів і підвищення ефективності виробництва якісної продукції тваринництва з метою повного задоволення у ній потреб населення.
V. Lavruk
EVALUATION OF PRODUCTION AND POPULATION CONSUMPTION OF ANIMAL PRODUCTS
Summary
The attention is focused on the importance of a highly animal products using in the diet of the population and food security forming. The necessity to increase the production of different types of animal products aimed at meeting of the population needs is emphasized. The basic food products production and consumption volume and the comparison of actual levels of consumption with the recommended standards are assessed. It was established that the increase in livestock production should be done by increasing the herd and its productivity through modernization of production processes, improvements of the conditions of detention and organization of full feeding. It is indicated that the introduction of the industrial technologies is the basis for improving the quality of goods, labor productivity and further sustainable development of the livestock enterprises. The basic directions of increasing the efficiency and improving quality of animal products to fully meet the population needs are suggested.
№ 6 2017, стор. 72 - 74
Кількість переглядів: 826