EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

ЕКОНОМІЧНА СИСТЕМА ОЦІНКИ ВИРОБНИЧИХ ВИТРАТ НА СВИНАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
В. М. Орел

Назад

УДК: 338.43.01:636.2:658.512

В. М. Орел

ЕКОНОМІЧНА СИСТЕМА ОЦІНКИ ВИРОБНИЧИХ ВИТРАТ НА СВИНАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

Анотація

У статті розглянуто витрати, які потрібно класифікувати в системі управління для правильного нормування. Однак майже кожне західне підприємство створює свою власну та унікальну систему класифікації для витрат, яка має відображати їх специфіку. У той же час, всі класифікації витрат носять умовний характер за деякими ознаками. На основі оцінки виробничих витрат можна зробити оцінку всіх процесів відтворення, праці, управління, забезпечуючи високу конкурентоспроможність. Незважаючи на несприятливі зовнішні впливу свинарської галузі, вирішальну роль у розвитку промисловості відіграють внутрішні чинники. У тих господарствах, де навіть віддалено близько до параметрів, перерахованим вище конкурентного виробництва свинини, результати дуже позитивні: виробництво стає рентабельним. Результати дослідження показали, що у зв'язку з цим, для більшості свинарських господарств, необхідні для реалізації конкурентні стратегії управління витратами, що дозволяє максимально використовувати наявні внутрішні ресурси. Поліпшення виробничих відносин залежить від економічно розумного взаємозв'язку між державою і сільськогосподарськими підприємствами.

V. Orel

ECONOMIC SYSTEM EVALUATION OF PRODUCTION COSTS PIG ENTERPRISESE

Summary

In the article the costs be classified management system for proper regulation. However, almost every Western company creates its own unique system and classification for expenditure which should reflect their specifics. At the same time, all classification costs are conditional on certain criteria. Based on estimates of production costs can make an assessment of all processes of reproduction, labor, management, ensuring high competitiveness. Despite the adverse external influences pig industry, a crucial role in the development of the industry play internal factors. In those economies where even remotely close to the parameters listed above competitive pork production, the results are very positive: the production becomes profitable. The results showed that in this regard, for most pig farms needed to implement competitive strategies of cost management, which allows maximum use of available domestic resources. Improvement of relations depends on economically reasonable relationship between the state and agricultural enterprises.

№ 11 2015, стор. 89 - 91

Кількість переглядів: 723

Відомості про авторів

В. М. Орел

к. е. н., доцент кафедри економіки та менеджменту Миколаївська філія ПВНЗ "Європейський університет"

V. Orel

candidate of economical science, associate professor of the chair "Economics and Management "Mykolaiv branch PVNZ "European University" (Ukraine)

Як цитувати статтю

Орел В. М. Економічна система оцінки виробничих витрат на свинарських підприємствах. Економіка та держава. 2015. № 11. С. 89–91.

Orel, V. (2015), “Economic system evaluation of production costs pig enterprisese”, Ekonomika ta derzhava, vol. 11, pp. 89–91.

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.